linsesalat
Hovedretter

Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner

Denne linsesalat er lun, lækker og fyldig. Du kan let udelade kyllingekødet, hvis du gerne vil gøre salaten vegetarisk. Her får du opskriften på linsesalat med kylling, aubergine og friske figner

Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 auberginer 
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
2 rødløg
4 kyllingebrystfileter
40 g pinjekerner 
1 håndfuld basilikum
4 friske figner 
2 kugler frisk mozzarella 
evt. 2 spsk. balsamicoglaze
groft brød 
 
 
KRYDREDE LINSER
4 dl belugalinser
1 fed hvidløg
1 spsk. ahornsirup
1 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber 
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Bagt torsk med grøn linsesalat
 

Opskrift - sådan laver du linsesalat med kylling, aubergine og friske figner 

 
1. KRYDREDE LINSER: Kog linserne efter anvisningen på pakken. Vend linserne rundt i gryden, til alt vandet er fordampet. Tag gryden af varmen, og vend presset hvidløg, ahornsirup, balsamico og olie. Smag til med salt og peber.
 
2. Tænd ovnen på 200°. Skær auberginerne i tynde skiver på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl let med olivenolie, og drys med salt og peber. Skær rødløget i både, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og vend rundt. Læg kyllingebrystfileterne i fadet, og dryp en smule olie over dem. Krydr godt med salt og peber. Sæt fadet med kylling og løg samt pladen med auberginer i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet er gennemstegt og aubergineskiverne gyldne.
 
3. SERVERING: Riv kyllingekødet i mindre stykker med to gafler. Vend auberginer, kylling og løg med linserne, og fordel salaten på et stort fad. Rist pinjekernerne på en tør pande. Hak basilikumbladene groft. Skyl fignerne, og skær dem i både. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over salaten. Pynt med pinjekerner, basilikumblade og figner, og hæld balsamicoglaze over salaten i en tynd stråle. Servér straks, mens salaten stadig er lun, med groft brød til.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Polentapande med svampe og spejlæg – få opskriften her

Onsdag: Blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo – få opskriften her

Torsdag: Luksussalat med varmrøget laks – få opskriften her

Fredag: Braiserede svinekæber med rodfrugtmos – få opskriften her