linsekebab
Hovedretter

Linsekebab-spyd med perlespeltsalat

Er det muligt at lave kebabspyd uden kød? Ja, det kan du tro, og selv den mest inkarnerede kødspiser vil være vild med resultatet. Her får du opskriften på linsekebab-spyd med perlespeltsalat

Linsekebab-spyd med perlespeltsalat 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
3 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g valnødder
1 dl finvalsede havregryn
2 dåser grønne linser
1 lille håndfuld persille
1 lille håndfuld mynteblade
2 tsk. stødt spidskommen 
1 tsk. allehånde 
½ tsk. friskrevet muskatnød
salt og friskkværnet peber
grillspyd
 
 
PERLESPELTSALAT
3 dl perlespelt
saft af ½ citron
2 spsk. olivenolie
2 agurker
150 g feta
1 håndfuld mynteblade
40 g pinjekerner
 
PRØV OGSÅ: Lun persillerodssalat med linser

 

Opskrift - sådan laver du linsekebab-spyd med perlespeltsalat 

 
1. PERLESPELTSALAT: Kog perlespelten efter anvisningen på pakken. Hæld den kogte perlespelt i en skål, og vend den med citronsaft og olie. Lad den køle lidt af, mens du laver spyddene.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløgene. Rens champignonerne, og skær dem i små tern. Steg løg, hvidløg og champignoner i olie på en pande. Hak valnødderne groft, og lad dem stege med, til det hele er gyldent, og væden fra champignonerne er fordampet. Hæld det hele over i en skål, og tilsæt havregryn, drænede linser, finthakket persille, finthakket mynte, spidskommen, allehånde, friskrevet muskatnød, salt og peber. Kør blandingen let sammen med en stavblender, til det kan røres til en grov linsefars. Form farsen rundt om grillspyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i 25 minutter, til de er faste og gyldne.
 
3. PERSPELTSALAT, FORTSAT: Skyl agurkerne, og lav lange bånd af dem med en tyndskræller. Vend dem i perlespelten, og drys med smuldret feta og grofthakkede mynteblade. Rist pinjekernerne på en tør pande, og fordel dem over salaten. Servér med linsekebabspyd.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Bagt pasta bolognese – få opskriften her

Onsdag: Mandelpaneret kylling og ærtesalat med melon – få opskriften her

Torsdag: Hvidvinsdampet torsk og kartoffelsalat med rabarber – få opskriften her

Fredag: Fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke – få opskriften her