linsegryde
Hovedretter

Linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller

Denne linsegryde er et sikkert hit! Fyldt med grøntsager, spækket med smag og toppet med saftige kyllingekødboller. Her får du opskriften på linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller

Linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller 

Tid: 35 minutter. Hviletid, fars: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 aubergine
olivenolie til stegning
2 små løg
3 fed hvidløg
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret basilikum
2 dåser cherrytomater (eller hakkede tomater)
140 g tomatpuré
2½ dl hønsebouillon 
2 dåser grønne linser
70 g frisk spinat
 
 
KØDBOLLER
400 g hakket kyllingekød
1 æg
50 g friskrevet parmesan 
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
30 g pinjekerner 
1 håndfuld bredbladet persille
 
TIL SERVERING
1 håndfuld bredbladet persille
25 g friskrevet parmesan
30 g pinjekerner
groft brød
 
PRØV OGSÅ: Skift linsegryde med en skøn orange linsesuppe
 

Opskrift - sådan laver du linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller 

 
1. KØDBOLLER: Rør en fars af kyllingekød, æg, parmesan, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Hak persillen fint. Rør begge dele i farsen, og stil den på køl i 30 minutter.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Skær auberginen i skiver, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og bag skiverne i ca. 20 minutter, 
indtil de er gyldne og møre. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, og tilsæt oregano og basilikum. Hæld cherrytomater, tomatpuré og bouillon i, og lad det simre. 
 
3. KØDBOLLER, FORTSAT: Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er gennemstegte og gyldne.
 
4. SERVERING: Bland grofthakket persille, groftrevet parmesan og ristede pinjekerner til drys i en skål. Hæld vandet fra linserne, og kom dem i gryden sammen med bagte aubergineskiver og skyllet spinat. Varm retten igennem, tilsæt kyllingekødboller, og servér med groft brød og drys.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Falaffelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip – Få opskriften her

Onsdag: Grillet laks med polenta og jordbærsalsa – Få opskriften her

Torsdag: Risotto med squash, asparges og citron – Få opskriften her

Fredag: Oksekødslasagne med polentaplader – Få opskriften her