linsegryde
Mad

Linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller

23. maj 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Denne linsegryde er et sikkert hit! Fyldt med grøntsager, spækket med smag og toppet med saftige kyllingekødboller. Her får du opskriften på linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller

Linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller

Tid: 35 minutter. Hviletid, fars: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 1 aubergine olivenolie til stegning 2 små løg 3 fed hvidløg 1 spsk. tørret oregano 1 spsk. tørret basilikum 2 dåser cherrytomater (eller hakkede tomater) 140 g tomatpuré 2½ dl hønsebouillon 2 dåser grønne linser 70 g frisk spinat
KØDBOLLER 400 g hakket kyllingekød 1 æg 50 g friskrevet parmesan 1½ tsk. salt friskkværnet peber 30 g pinjekerner 1 håndfuld bredbladet persille TIL SERVERING 1 håndfuld bredbladet persille 25 g friskrevet parmesan 30 g pinjekerner groft brød PRØV OGSÅ: Skift linsegryde med en skøn orange linsesuppe

Opskrift - sådan laver du linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller

1. KØDBOLLER: Rør en fars af kyllingekød, æg, parmesan, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Hak persillen fint. Rør begge dele i farsen, og stil den på køl i 30 minutter. 2. Tænd ovnen på 175°. Skær auberginen i skiver, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og bag skiverne i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og møre. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, og tilsæt oregano og basilikum. Hæld cherrytomater, tomatpuré og bouillon i, og lad det simre. 3. KØDBOLLER, FORTSAT: Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er gennemstegte og gyldne. 4. SERVERING: Bland grofthakket persille, groftrevet parmesan og ristede pinjekerner til drys i en skål. Hæld vandet fra linserne, og kom dem i gryden sammen med bagte aubergineskiver og skyllet spinat. Varm retten igennem, tilsæt kyllingekødboller, og servér med groft brød og drys.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Falaffelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip – Få opskriften her

Onsdag: Grillet laks med polenta og jordbærsalsa – Få opskriften her

Torsdag: Risotto med squash, asparges og citron – Få opskriften her

Fredag: Oksekødslasagne med polentaplader – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også