Anders Schønnemann
Hovedretter

Lasagne med spinat, ricotta og svin i tomatsauce

Ugens onsdagsopskrift er lasagne med spinat, ricotta og svin i tomatsauce. Få opskriften her

Lasagne med spinat, ricotta og svin i tomatsauce til 2 personer (slowfood)

INGREDIENSER

250 g babyspinat
3 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
salt

TOMATSAUCE
200 g svinekød i tynde
strimler
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
ca. 500 g mosede tomater
1 håndfuld hakket oregano
salt og peber
1 nip sukker

ENDVIDERE
4-6 friske lasagneplader
1 bæger ricotta, 250 g
1 bøffelmozzarella, 125 g

TILBEHØR
salat

Opskrift - sådan laver du lasagne med spinat, ricotta og svin i tomatsauce

1. Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe af. Sautér hvidløg i lidt olie på en stor, varm pande. Kom spinaten på, og lad den falde sammen. Krydr med salt, og lad spinaten dryppe af i en si.

2. Brun kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Sautér løg og hvidløg sammen med det. Kom mosede tomater på, og lad det simre i 10 minutter. Smag til med oregano, salt, peber og sukker.

3. Læg lidt tomatsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader på og ¹⁄₃ af tomatsaucen med oksekød i. Top med halvdelen af spinaten og halvdelen af ricottaen og så et nyt lag lasagneplader. Gentag, og afslut med det sidste tomatsauce øverst. Fordel mozzarella på, og bag lasagnen ved 180° i ca. 30 minutter, eller til lasagnepladerne er møre, og osten er gylden. Servér straks med en stor salat til.

TIP: Ricotta er en italiensk friskost, der fås i de fleste velassorterede supermarkeder. Du kan også prøve at lave lasagnen med hytteost.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kyllingefajitas med avokadosalsa - Få opskriften her

TIRSDAG: Fish fingers med yoghurtdip og søde kartofler - Få opskriften her

TORSDAG: Omeletruller med squash og løg-tomat-salat - Få opskriften her

FREDAG: Grillet bøf og svampe med krydderurtesalsa - Få opskriften her