lammesatay
Mad

Lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts

21. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Lad gerne lammekødet marinere længe, så det får ekstra saft og kraft. Skal maden på bordet i en fart, går det dog også sagtens an med blot 30 minutter i køleskabet. Her får du opskriften på lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts
15 min4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g skært
  • lammekød
  • 2 løg
  • ½ frisk rød chili
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. karry
  • 5 spsk. kokosmælk
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 8 bambusspyd

BLOMKÅLSSALAT

  • 1 blomkål
  • 75 g rucola
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl saltede peanuts
  • 10 tørrede abrikoser

MYNTEDIP

  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • godt brød

Opskrift - sådan laver du lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts

1. Skær lammekødet i tern. Pil løgene, og skær dem i skiver. Rens chilien. Blend løg og chili med sojasauce, karry, kokosmælk og fiskesauce til en marinade. Hæld marinaden i en frysepose sammen med lammekødet, og massér marinaden ind i kødet. Lad det trække i køleskabet i mindst 30 minutter, men gerne natten over.

2. MYNTEDIP: Hak mynten fint, og pres hvidløget. Rør det i yoghurten, og smag til med salt og peber.

3. BLOMKÅLSSALAT: Skyl blomkålen, del den i små buketter, og snit buketterne i tynde skiver. Bland med skyllet rucola i en skål. Ryst eller pisk citronsaft, olivenolie, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing, og vend det i skålen. Top med peanuts og abrikoser skåret i tynde skiver.

4. Tænd ovnen på 200°. Sæt kødet på spyd, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gennemstegte. Spyddene er også gode på grillen. Servér med salat, dip og brød.

Læs også