lammekoteletter
Hovedretter

Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater

Lammekoteletter er perfekt, når du gerne vil have lækkert kød i en fart, for det kræver ikke lang marinering eller tilberedning. Her får du opskriften på lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater

Lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 lammekoteletter
1 spsk. gyros-krydderi
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
 
SEMIDRIED TOMATER
250 g cherrytomater
½ spsk. olivenolie
salt 
 
KIKÆRTESALAT
2 dåser kikærter
2 spsk. olivenolie 
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
250 g halloumi (grillost)
lidt olie til stegning
semidried tomater (se ovenfor)
1 glas sorte oliven, f.eks. kalamata-oliven 
friske ærteskud
 
PRØV OGSÅ: Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler
 

Opskrift - sådan laver du lammekoteletter og kikærtesalat med halloumi og semidried tomater 

 
1. SEMIDRIED TOMATER: Tænd ovnen på 150°. Halvér tomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, indtil de er dejligt rynkede.
 
2. Krydr lammekoteletterne med gyros-krydderi, salt og peber. Steg dem i smør på en pande i ca. 8 minutter på hver side. 
 
3. KIKÆRTESALAT: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Bland dem med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skær halloumien i skiver, og kværn salt og peber over. Steg hallomiskiverne i en smule olie på en (grill)pande, indtil de er flot gyldne. Fordel kikærterne på et salatfad, og top med halloumi, semidried tomater, oliven og ærteskud. Servér til lammekoteletterne.
 
TIP: Bland dit eget gyros-krydderi af koriander, gurkemeje, oregano, spidskommen, timian og allehånde.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Havregalette med rødbede, karamelliserede rødløg og feta – få opskriften her

Tirsdag: Spicy tigerrejer med glasnudelsalat – få opskriften her

Onsdag: Hawaiiansk kyllingesalat med grillet ananas – få opskriften her

Torsdag: Rødbede-quinoa-otto – få opskriften her