lammekødboller
Hovedretter

Lammekødboller og æg i tomatsauce

I Marokko tilbereder man denne ret i tagine, men den smager heldigvis også herligt, selv om den ikke er lavet i lerfad over åben ild. Her får du opskriften på lammekødboller og æg i tomatsauce

Lammekødboller og æg i tomatsauce 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 15 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 lille løg
½ håndfuld bredbladet persille
½ håndfuld koriander
400 g hakket lammekød
2 tsk. paprika, gerne røget
2 tsk. spidskommen
½ tsk. kanel
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
 
 
TOMATSAUCE
1 løg
olie til stegning
2 tsk. paprika, gerne røget
2 tsk. spidskommen
1 knsp. cayennepeber
1 tsk. salt
½ håndfuld bredbladet persille
½ håndfuld koriander
2 dåser hakkede tomater
4 æg
1 glas grønne oliven
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
TIL SERVERING
bredbladet persille
pitabrød eller fladbrød
 
PRØV OGSÅ: Lammekødboller i spicy sauce

Opskrift - sådan laver du lammekødboller og æg i tomatsauce 

 
1. Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løget fint. Hak persille og koriander fint. Rør det med hakket kød og de øvrige krydderier. Lad farsen hvile, mens du gør tomatsaucen klar.
 
2. TOMATSAUCE: Hak løget fint, og steg det i olie på en pande med høje kanter, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt paprika, spidskommen, cayennepeber og salt, og steg et par minutter. Hak persille og koriander groft, og tilsæt det sammen med hakkede tomater. Lad saucen simre i 10 minutter, og smag den til. Imens kan du forme små kødboller med hænderne. Brug en ske til at skubbe lidt af tomatsaucen til side, og slå hurtigt et æg ud i lommen. Gentag dette med alle 4 æg, og fordel dernæst kødbollerne over indholdet på panden. Drys oliven over, og sæt så panden i ovnen i 15 minutter, til æggehviderne er faste, og kødbollerne gennemstegte. Drys med bredbladet persille, og servér straks med lunt fladbrød.
 
Tip: Har du ikke en dyb pande, der kan komme i ovnen, kan du bage retten i et ovnfast fad.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Squash-røsti med feta og grøn perlebygsalat – Få opskriften her

Onsdag: Stegt laks og kartoffelsalat med linser – Få opskriften her

Torsdag: Kikærte-kylling med squash og spinat – Få opskriften her

Fredag: Bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce – Få opskriften her