lammefrikadeller
Aftensmad

Lammefrikadeller med syltede tyttebær

15. februar 2022Opdateret 4. april
af Madredaktionen
Hakket lam giver frikadellerne ekstra god smag, men du kan også bruge oksekød
6 personer

Lammefrikadeller

  • 800 g hakket lammekød
  • 1 spsk. salt
  • 1 æg
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. frisk rosmarin
  • 1 tsk. frisk timian
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. kruspersille
  • 75 g hvedebrød
  • smør + olie til stegning

SYLTEDE TRANEBÆR

  • 250 g friske tranebær
  • 100 g sukker
  • 3 spsk. vand

1. Rør kødet med salt og æg. Blend 1 tsk. fintrevet citronskal, rosmarin, timian, ingefær, hvidløg, persille og hvedebrød til fine krummer i en blender eller minihakker. Rør blandingen i farsen. Form farsen til små frikadeller på størrelse med en valnød. Steg dem i smør og olie på en varm pande i 3-4 minutter på hver side.

2. Syltede tranebær: Kog tranebær, sukker og vand sammen i en gryde ved svag varme uden låg i 20-30 minutter. Afkøl, og hæld på glas. Servér som tilbehør til frikadellerne.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også