Lammefilet
Aftensmad

Lammefilet med rodfrugtpuré og agurkerelish

26. marts 2015Opdateret 4. april
af Marie Melchior
I en enkelt lammefilet er der nok mad til to. Alternativt kan du bruge en oksefilet.

Det skal du bruge

  • 1 lammefilet, ca. 300

SENNEPSMARINADE

  • 2 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. friskhakket mynte
  • 2 spsk. olivenolie 

RODFRUGTPURÉ

  • 300 g knoldselleri
  • 300 g pastinakker
  • 1 dl mascarpone
  • salt og friskkværnet peber

AGURKERELISH

  • 1 agurk
  • 50 g pinjekerner
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 kviste mynte
  • 25 g gule rosiner
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Sennepsmarinade

  1. Rør sennep sammen med balsamico.
  2. Rør presset hvidløg, hakket mynte og olie i sennepsblandingen, og smør det på lammefileten.
  3. Steg lammefileten i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Lad den hvile.

Rodfrugtpuré

  1. Skræl selleri og pastinakker.
  2. Skær dem i grove stykker.
  3. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
  4. Mos dem i gryden med en stavblender.
  5. Rør mascarpone i mosen.
  6. Smag til med salt og peber.

Agurkerelish

  1. Skyl agurken.
  2. Flæk den, og fjern kernerne.
  3. Skær agurken i små tern.
  4. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.
  5. Riv citronskallen fint.
  6. Hak mynten.
  7. Bland alle ingredienserne sammen.
  8. Anret agurkerelishen oven på rodfrugtpuréen, og servér med tynde skiver af lammefilet.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også