Lammeculotte
Aftensmad

Lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin

21. december 2016Opdateret 4. april
af Marie Melchior
En god marinade til kødet gør en kæmpe forskel. Her er smagsingredienserne inspireret af det nordafrikanske køkken. Her får du opskriften på lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin

Det skal du bruge (4 pers)

  • 800 g lammeculotter

PISTACIE-MYNTE-MARINADE

  • 2 fed hvidløg
  • 100 g usaltede pistacienødder
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 lille bundt mynte
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl olivenolie

KARTOFFEL-SELLERI-GRATIN

  • 400 g kartofler
  • 400 g knoldselleri
  • 2 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde
  • 1 nip revet muskatnød
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g revet cheddar
Tid: 30 minutter. Ovntid: 35 minutterAntal personer: 4

Fremgangsmåde

KARTOFFEL-SELLERI-GRATIN

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skræl kartofler og knoldselleri, og skær begge dele i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  3. Læg skiverne skiftevis i et ovnfast fad. Fordel smør i tern udover.
  4. Pil og hak hvidløg fint.
  5. Rør fløde sammen med muskatnød og hvidløg.
  6. Krydr blandingen med salt og peber, og hæld den over kartofler og selleri.
  7. Drys med cheddar, og sæt fadet i ovnen i ca. 35 minutter, til kartofler og knoldselleri er møre.

PISTACIE-MYNTE-MARINADE

  1. Pil og hak hvidløg fint. Hak pistacienødderne.
  2. Skyl og hak bladene fra persille og mynte.
  3. Skyl og riv citronskal.
  4. Bland citronskal, mynte, persille, pistacienødder, hvidløg, olie, salt og peber sammen til en grov marinade.

LAMMECULOTTER

  1. Skær fedt og sener fra lammeculotterne.
  2. Gnid kødet ind i halvdelen af pistacie-mynte-marinaden, og gem resten af marinaden til at servere til kødet.
  3. Steg culotterne på en pande i 15-20 minutter.
  4. Skær kødet i skiver, og servér med kartoffel-selleri-gratin og mynte-pistacie-marinade.
Se flere opskrifter med lam her.

Læs også