lammeburger
Hovedretter

Lammeburger med hummus og stegt aubergine

En anderledes burger med inspiration fra det græske køkken. Her får du opskriften på lammeburger med hummus og stegt aubergine

Lammeburger med hummus og stegt aubergine til 4 personer

Tid: 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL LAMMEBURGER
400 g lammeculotte
1 fed hvidløg
1 bundt mynte
4 spsk. olivenolie til stegning
 
STEGT AUBERGINE
1 aubergine
5 spsk. olivenolie til stegning
 
HUMMUS MED LIME
1 dåse kikærter
1 tsk. salt
saft af 1 limefrugt
2 spsk. tahin
1 tsk. stødt spidskommen
2 spsk. olivenolie
 
TIL SERVERING
2 tomater
1 rødløg
100 g frisk babyspinat
4 burgerboller
evt. lidt mynte
 
Et godt alternativ til lammeburger kan være en skøn græsk burger - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du lammeburger med hummus og stegt aubergine 

 
1. Skær lammekødet i tern. Pil og hak hvidløg. Hak mynte, og bland det med hvidløg og olie. Vend kødet i krydderolien, og steg det på en pande i 7-8 minutter. Læg det til side.
 
2. Stegt aubergine: Skyl auberginen, og skær den i skiver. Steg dem i olie på panden i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne.
 
3. Hummus med lime: Hæld væden fra kikærterne, og blend dem i en minihakker med salt, limesaft, tahin og spidskommen til en cremet hummus. Justér evt. konsistensen med vand. Rør olie i, og smag til med salt og limesaft.
 
4. Servering af lammeburger: Skyl tomater, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i ringe. Skyl og tør spinat. Lun bollerne i ovnen. Flæk bollerne, og saml dem med hummus, tomat, aubergine, løg, spinat, lammekød og evt. mynte.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Bagt laks med ingefær og quinoasalat - Få opskriften her

Onsdag: Suppe med kylling og perlespelt - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med pandestegte kartofler og æbler - Få opskriften her

Fredag: Indisk curry med oksekød og grøntsager - Få opskriften her

 
madplan