lammeburger
Mad

Lammeburger med hummus og stegt aubergine

24. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
En anderledes burger med inspiration fra det græske køkken. Her får du opskriften på lammeburger med hummus og stegt aubergine
4 personer
Tid i alt 25 min

LAMMEBURGER

  • 400 g lammeculotte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt mynte
  • 4 spsk. olivenolie til stegning

STEGT AUBERGINE

  • 1 aubergine
  • 5 spsk. olivenolie til stegning

HUMMUS MED LIME

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. salt
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. tahin
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 100 g frisk babyspinat
  • 4 burgerboller
  • evt. lidt mynte

1. Skær lammekødet i tern. Pil og hak hvidløg. Hak mynte, og bland det med hvidløg og olie. Vend kødet i krydderolien, og steg det på en pande i 7-8 minutter. Læg det til side.

2. Stegt aubergine: Skyl auberginen, og skær den i skiver. Steg dem i olie på panden i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne.

3. Hummus med lime: Hæld væden fra kikærterne, og blend dem i en minihakker med salt, limesaft, tahin og spidskommen til en cremet hummus. Justér evt. konsistensen med vand. Rør olie i, og smag til med salt og limesaft.

4. Servering af lammeburger: Skyl tomater, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i ringe. Skyl og tør spinat. Lun bollerne i ovnen. Flæk bollerne, og saml dem med hummus, tomat, aubergine, løg, spinat, lammekød og evt. mynte.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Mandag: Bagt laks med ingefær og quinoasalat - Få opskriften her

Læs også