laks
Hovedretter

Laks med gulerodsfritter og aïoli

Jeg er vild med gulerodsfritter, især når de dyppes i hjemmelavet aïoli. Sammen udgør de det perfekte tilbehør til en god laksebøf. Her får du opskriften på laks med gulerodsfritter og aïoli

Laks med gulerodsfritter og aïoli

Tid: 20 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 laksebøffer
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie eller smør til stegning
1 citron
 
 
GULERODSFRITTER
1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
2 spsk. birkes
salt
1 håndfuld bredbladet persille
 
AÏOLI
1 æggeblomme (og evt. en smule æggehvide)
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. citronsaft
3 fed hvidløg
½ tsk. salt
½ dl olivenolie
1-1½ smagsneutral olie, f.eks. majs- eller vindruekerneolie
 
PRØV OGSÅ: Bagt laks med ingefær og quinoasalat
 

Opskrift - sådan laver du laks med gulerodsfritter og aïoli

 
1. GULERODSFRITTER: Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, del dem i halve eller kvarter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend fritterne med olie, birkes og salt, og bag dem i ovnen i 30 minutter, indtil de er møre og sprøde. Drys dem med lidt grofthakket persille lige før servering.
 
2. AÏOLI: Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, presset hvidløg og salt sammen. Hvis du ønsker en mere let og luftig aïoli, kan du tilføje lidt af æggehviden også. Tilsæt dernæst langsomt olivenolien i en tynd stråle, imens du pisker med elpisker. Tilsæt gradvist den smagsneutrale olie, indtil du opnår den ønskede konsistens, og smag til.
 
3. Kværn salt og peber over laksen, og steg den i olie eller smør på en pande. Servér med aïoli, citron skåret i både og gulerodsfritter.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER  

 

Mandag: Toppede fladbrød med avocado og halloumi – få opskriften her

Onsdag: Tandoori-blomkål med mellemøstlig tzatziki – få opskriften her

Torsdag: Harissa- kyllingelår med marokkansk gulerodssalat – få opskriften her

Fredag: Indisk lammegryde med aubergine og søde kartofler – få opskriften her