Hovedretter

Laks med blomkålssalat

Denne uges hverdagsopskrifter er nemme december-retter. Her får du opskriften laks med blomkålssalat

Laks med blomkålssalat til 4 personer

Blomkål kan sagtens spises råt – selv børnene vil kunne lide det!
 
INGREDIENSER
4 laksestykker 
(ca. 600 g i alt)
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet
 
BLOMKÅLSSALAT
2 store blomkål
100 g parmesan
1 bundt bredbladet 
persille
200 g mandler
 
DRESSING
2-3 spsk. olivenolie
1 citron
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du laks med blomkålssalat

 
1. Blomkålssalat: Skyl blomkålen. Skær de nederste grønne blade og stokken af. Del hvert blomkålshoved i 4 stykker, og skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern. Fordel blomkålen i et stort fad. Høvl masser af parmesanflager over. Skyl persillen, hak den fint, og drys den over salaten. Fordel også mandlerne over salaten.
 
2. Dressing: Bland olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.
 
3. Steg laksestykkerne på en varm pande i olivenolie i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér laksen med blomkålssalat og evt. godt brød til.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pasta med koriander-mynte-pesto – Få opskriften her

Lammekoteletter med couscoussalat – Få opskriften her

Omelet med parmaskinke, tomater og purløg – Få opskriften her

Rib eye med frisk grønkålssalat – Få opskriften her