laks
Hovedretter

Laks med appelsin og fennikelsalat

Laksen er marineret i citrus, soja og honning og toppet med et sprødt lag mandelknas. Her får du opskriften på laks med appelsin og fennikelsalat

Laks med appelsin og fennikelsalat 

Tid: 35 minutter. Marineringstid: Mindst 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g hel laksefilet
saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
saft og skal af ½ usprøjtet citron
1 spsk. honning
4 spsk. sojasauce
2 spsk. olivenolie
50 g mandelflager
 
 
FENNIKELSALAT
2 fennikler
3 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep 
salt og friskkværnet peber
1 bundt dild
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TILBEHØR:
4 dl vilde ris
 
PRØV OGSÅ: Bagt laks med ingefær og quinoasalat
 

Opskrift - sådan laver du laks med appelsin og fennikelsalat 

 
1. Læg laksefileten i et ovnfast fad. Rør saft og skal af appelsin og citron i en skål sammen med honning, sojasauce, olie og mandelflager. Hæld marinaden over laksefileten; dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl i mindst 30 minutter. Tænd herefter ovnen på 175°, og sæt fadet med laksen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gennemstegt.
 
2. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
 
3. FENNIKELSALAT: Skyl fenniklerne, og snit dem helt fint på et mandolinjern. Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend det i skålen med fennikel sammen med finthakket dild. Servér laks med ris og fennikelsalat.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Mexicansk vegetarburger – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår og spaghetti med ricotta – Få opskriften her

Onsdag: Risotto med pastinakker og hasselnødder – Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med helbagt knoldselleri – Få opskriften her