kyllingesalat med avocado og jordbær
Mad

Kyllingesalat med avocado og jordbær

14. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Skru op for den gode sommerstemning med en herlig frisk og farverig salat med saftig kylling, cremet avocado og søde jordbær
4 personer

Det skal du bruge

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 100 g babyspinat
  • 1 bakke friske jordbær
  • 2 avocadoer
  • 1 rødløg
  • 250 g små mozzarellakugler
  • 100 g pekannødder
  • 1 spsk. ahornsirup

Honning-senneps-dressing

  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. grov sennep
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

Servering

  • groft brød

Sådan laver du kyllingesalat med avocado og jordbær

  1. Kværn salt og peber over kyllingebrystfileterne, og steg dem på en (grill)pande, indtil de er gennemstegte.
  2. Skyl og tør babyspinaten, og fordel den på et salatfad.
  3. Skær jordbær og avocado i skiver, og fordel dem over salaten.
  4. Skær rødløget i tynde ringe, og fordel dem ligeledes over salaten sammen med mozzarellakuglerne.
  5. Tag kyllingen af panden, og hæld grofthakkede pekannødder på samme pande.
  6. Rist dem, indtil de begynder at dufte, og tilsæt ahornsirup.
  7. Vend rundt, indtil siruppen fordamper, og fordel nødderne over salaten.
  8. Skær kyllingen i skiver, og anret over salaten.
  9. Honning-senneps-dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten.
  10. Servér med groft brød.

Velbekomme!

Prøv også: Farverig jordbærsalat.

Inspiration til andre lækre opskrifter

Læs også