kyllingelår
Hovedretter

Kyllingelår og broccolisalat med druer

Prøv en moderne udgave af den velkendte broccolisalat – udskift rosiner med friske druer og bacon med serranoskinke. Her får du opskriften på kyllingelår og broccolisalat med druer

Kyllingelår og broccolisalat med druer 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4-8 kyllingelår
olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
 
BROCCOLISALAT
1 broccoli
6 skiver serranoskinke
1 dl solsikkekerner
150 g røde stenfri druer
1 rødløg
1 dl skyr eller græsk yoghurt
1 dl mayonnaise
1 tsk. hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TIL SERVERING
godt brød 
 
PRØV OGSÅ: Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat
 

Opskrift - sådan laver du kyllingelår og broccolisalat med druer 

 
1. BROCCOLISALAT: Skyl broccoli, skær den i små buketter, og kog et par minutter i saltet vand. Lad det køle af.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Læg kyllingelårene i et ovnfad. Dryp olivenolie over, og drys med salt og peber. Steg dem i ovnen i 30 minutter, til skindet er sprødt, og kødet er gennemstegt.
 
3. BROCCOLISALAT, FORTSAT: Fordel skiverne af serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 175° i ca. 5 minutter, til de er sprøde. Rist solsikkekernerne på en tør pande. Skyl og halvér vindruerne. Hak rødløget fint. Rør skyr, mayonnaise, hvidvins- eddike, salt og peber sammen til en dressing. Bland broccoli, solsikkekerner, vindruer og rødløg i en stor salatskål, og vend dressingen i salaten. Bræk skinken i stykker, og drys den over salaten. Servér sammen med kyllingelår og brød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tacos med avocado og mango-bønne-salsa – Få opskriften her

Onsdag: Omelet med gedeost, svampe og purløg – Få opskriften her

Torsdag: Lakselasagne med ricotta og spinat – Få opskriften her

Fredag: Krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød – Få opskriften her

Læs mere om: