kyllingegryde
Hovedretter

Kyllingegryde med grønkål og fennikel

Det smager af laaang tid i køkkenet, men retten kræver faktisk kun en times tilberedning, fra du åbner køleskabet, til aftensmaden står på bordet. Her får du opskriften på kyllingegryde med grønkål og fennikel

Kyllingegryde med grønkål og fennikel 

Tid: 40 minutter. Simretid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling 
salt og friskkværnet peber 
100 g bacon
250 g brune champignoner
2 fennikler
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør til stegning
3 laurbærblade
½ l hvidvin
2 dåser butterbeans 
1 dl piskefløde
8 hele grønkålsblade
2-4 spsk. citronsaft
 
 
TIL SERVERING
groft brød
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Kyllingegryde med citron og abrikoser
 
Opskrift -sådan laver du kyllingegryde med grønkål og fennikel 
 
1. Del kyllingen i 6 stykker, og krydr godt med salt og peber. Skær bacon i tern, og læg det i en stor skål.
 
2. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skær bunden af fenniklerne, og skær dem i grove skiver på langs. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget. Bland det hele i skålen med bacon. Brun kyllingestykkerne i smør i en stor gryde. Tag stykkerne op. Steg baconblandingen i gryden, til fennikel og løg begynder at tage farve. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med laurbærblade, og vend rundt. 
 
3. Hæld hvidvin over, og læg låg på gryden. Lad det hele simre i 20 minutter. Skyl butterbeans, og hæld dem i gryden sammen med fløde. Rør forsigtigt rundt. Skyl grønkålen, og skær de nederste, tørre stilke fra. Læg grønkålsbladene i gryden, så de ligger i overfladen af saucen, og læg igen låg på. Lad retten simre, til grønkålen er faldet let sammen. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber, og servér med groft brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med butternutsquash og salvie – Få opskriften her

Tirsdag: Marinerede laksespyd med peanutbuttersauce – Få opskriften her

Onsdag: Luksus-biksemad med spejlæg – Få opskriften her

Torsdag: Quinoasalat med søde kartofler og peberfrugter – Få opskriften her

 

Læs mere om: