kyllingeboller i karry
Hovedretter

Kyllingeboller i karry

Boller i karry er dejlig comfort food for hele familien. Prøv en version med hakket kyllingekød i stedet for svinekød. Her får du opskriften på kyllingeboller i karry

Kyllingeboller i karry 

Tid: 35 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
400 g hakket kyllingekød
1 æg 
3 spsk. hvedemel
1 tsk. salt 
friskkværnet peber
 
 
KARRYSAUCE
1 spsk. karrypulver
1 spsk. smør til stegning
1 løg
1 lille æble
2 spsk. hvedemel
½ l hønsebouillon
1 dl sødmælk
1 dl piskefløde
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TILBEHØR
4 dl basmatiris
1 æble
1 håndfuld persille 
 
PRØV OGSÅ: En klassisk omgang boller i karry
 

Opskrift - sådan laver du kyllingeboller i karry

 
1. Pil og riv løget, og rør det sammen med kyllingekød, æg, mel, salt og peber til en fars. Form ca. 15 kødboller med en ske. Kog kødbollerne i en gryde med vand i ca. 10 minutter, til de er gennemkogte. 
 
2. TILBEHØR: Kog ris efter pakkens anvisning.
 
3. Steg karrypulveret i smør i en stor gryde. Pil og hak løget fint. Skyl æblet, og skær det i tern. Tilsæt løg og æble, og lad det stege med, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt mel, og rør rundt. Hæld bouillon, mælk og fløde i gryden. Lad saucen koge op, og smag den til. Kom til sidst kødbollerne ned i saucen, og varm dem igennem. Servér med ris, æble skåret i små tern og friskhakket persille. 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornstærte med rødbede og feta – Få opskriften her

Tirsdag: Nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer – Få opskriften her

Onsdag: Lasagne med ricottasauce – Få opskriften her

Fredag: Pizza med chorizo og broccoli – Få opskriften her