kylling
Mad

Kylling i kokos med edamamebønner og citrongræs

7. april 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Spar tid på opvasken med denne hurtige ret, der giver dig hele middagen i én gryde. Få opskriften på kylling i kokos med edamamebønner og citrongræs her
20 min4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 stængler citrongræs
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 2½ dl misobouillon
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 200 g edamamebønner uden bælg (fra frost)

TILBEHØR

  • 4 dl ris

TIL SERVERING

  • 200 g frisk rødkål
  • ½ bundt koriander

Opskrift - Sådan laver du kylling i kokos med edamamebønner og citrongræs

  1. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Pil og hak hvidløg og løg. Pil det yderste lag af citrongræsset, skær top og bund fra, og hak resten af stænglerne fint. Skræl ingefær, og hak det fint.
  3. Steg hvidløg, løg, citrongræs og ingefær i olie i en gryde. Tilsæt kylling, og brun det på alle sider. Hæld bouillon ved, og lad det koge ind til den halve mængde.
  4. Tilsæt kokosmælk, skru ned for varmen, og lad retten simre, til saucen er let cremet. Lad de frosne edamamebønner koge med i et par minutter under omrøring.
  5. Servering: Snit rødkål fint på et mandolin- eller rivejern. Vend de kogte ris og den snittede rødkål i retten lige inden servering, og top med koriander.

TIP: Misobouillon fås i bl.a. helsekostbutikker, hos Matas og hos asiatiske købmænd. Kan evt. erstattes af hønsebouillon.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også