Kylling i hvidvin og estragon
Mad

Kylling i hvidvin og estragon

17. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Køb kyllingelår, eller brug en hel kylling, som du selv skærer ud i 8 stykker. Her får du opskriften på kylling i hvidvin og estragon
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg kyllingelår og -overlår (eller 1 hel kylling)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret estragon
  • olivenolie til stegning
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl kyllingefond eller -bouillon
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 250 g markchampignoner
  • 1 bundt frisk estragon
  • saft af 1 citron

KRYDDERSTEGTE KARTOFLER

  • 500 g kartofler
  • 1 spsk. herbes de Provence
  • 1 spsk. flagesalt
  • 1 spsk. olivenolie

1. KRYDDERSTEGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem på bagepapir i en bradepande, og vend dem med herbes de Provence, salt og olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.

2. Krydr kyllingekødet med salt, peber og estragon. Brun kyllingestykkerne i 2 spsk. olie på en pande på alle sider, til de får farve. Læg kyllingestykkerne til side, og tør panden af. Pil og hak løg og hvidløg. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Svits løg og hvidløg i 2 spsk. olie i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt porrer, og steg videre et par minutter. Læg kyllingestykkerne i gryden, og tilsæt hvidvin. Lad alkoholen fordampe i et par minutter. Tilsæt fond eller bouillon, fløde og sennep. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 25 minutter. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Skyl og hak estragon. Opvarm 1 spsk. olivenolie på panden. Brun svampene ved høj varme i 5-6 minutter. Rør ikke for meget på panden, ryst den i stedet, så svampene ikke afgiver for meget vand. Vend de stegte svampe i kyllingegryden sammen med hakket estragon. Smag saucen til med citronsaft. Servér med krydderstegte kartofler.

Læs også