lammeculotte
Hovedretter

Krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød

Den cremede dip med bagte auberginer krydret med tahin, citron, persille og chili er også kendt som baba ganoush og passer perfekt til lam. Her får du opskriften på krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød

Krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 lammeculotte
1 spsk. stødt spidskommen
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør og/eller olivenolie til stegning
 
 
AUBERGINE-DIP
2 auberginer
saft af 1 citron
3 spsk. tahin
1 håndfuld persille
½-1 frisk rød chili
salt og friskkværnet peber 
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
TIL SERVERING
½ lilla spidskål
1 agurk
1 håndfuld mynte
4-8 pitabrød
 
PRØV OGSÅ: Lammeculotte med bønnesalat
 

Opskrift - sådan laver du krydret lammeculotte med aubergine-dip og pitabrød 

 
AUBERGINE-DIP: Tænd ovnen på 200°. Halvér auberginerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad. Brug en gaffel til at prikke huller i skindet, og bag auberginerne i ca. 30 minutter, til de er møre. Skrab alt kødet ud af de bagte auberginer, og kassér skindet. Mos auberginekødet med en gaffel sammen med citronsaft, tahin, finhakket persille og finthakket chili efter smag. Smag til med salt og peber, og lad dippen køle helt af i køleskabet inden servering.
 
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Gnid det med spidskommen, salt og peber. Steg culotten i smør og/eller olie på en pande, ca. 7-10 minutter på hver side, eller til den har en kernetemperatur på ca. 65°. Lad culotten hvile i 10 minutter, og skær den i tynde skiver.
 
SERVERING: Snit spidskålen fint, og skær agurken i skiver på skrå. Hak myntebladene groft. Lun pitabrødene, og servér med baba ganoush og lammeculotte.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tacos med avocado og mango-bønne-salsa – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår og broccolisalat med druer – Få opskriften her

Onsdag: Omelet med gedeost, svampe og purløg – Få opskriften her

Torsdag: Lakselasagne med ricotta og spinat – Få opskriften her