Hovedretter

Kødboller i sellerisauce

Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på kødboller i sellerisauce

Kødboller i sellerisauce til 4 personer

Retten mætter godt, og du får masser af den sunde selleri – men hvis du savner tilbehør, kan du servere kogte ris til.

INGREDIENSER TIL KØDBOLLER
500 g hakket kalve- og svinekød
1 spsk. friskhakket timian
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 æg
1 dl havregryn
1 dl mælk
¾ l grøntsagsbouillon
 
SELLERISAUCE TIL KØDBOLLER
500 g knoldselleri
25 g smør
3 spsk. hvedemel
1 dl fløde 9 %
salt og friskkværnet peber
 
PYNT
1 bundt bredbladet persille
 

Opskrift - sådan laver du kødboller i sellerisauce

 
1. Læg kødet i en skål. Hak timian fint. Rør kødet sammen med timian, salt, peber, æg, havregryn og mælk. Form farsen til kødbollerboller på størrelse med valnødder. Varm grøntsagsbouillon op i en gryde, og kog kødbollerne i 7-8 minutter ved svag varme. Tag kødbollerne op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem kogevandet.
 
2. Sellerisauce: Skræl sellerien, og skær den i tern. Kog selleriternene i kogevandet fra kødbollerne i 10-12 minutter, til de er møre. Tag dem op af kogevandet med en hulske. Hæld kogevandet i en kande. Smelt smør i en gryde, og rør mel i, så du får en smørbolle. Tilsæt kogevandet, lidt ad gangen, under konstant piskning. Rør fløden i til sidst. Smag til med salt og peber. Hæld kødboller og selleri tilbage i gryden, og varm retten igennem. Pynt med friskhakket persille.
 

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler – Få opskriften her

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter – Få opskriften her

Asiatiske fiskefrikadeller med rejer og agurkesalat – Få opskriften her

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder – Få opskriften her