pandekager
Hovedretter

Kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing

Lav lynhurtige og mættende pandekager med kikærter. Her får du opskriften på kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing

Kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing 

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 dåse kikærter 
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 æg
1 spsk. tahin
2 spsk. hvedemel
1 lille håndfuld persille
1 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. citronsaft 
olivenolie til stegning
 
 
BAGT AUBERGINE:
1 aubergine
lidt olivenolie
salt 
 
MYNTEDRESSING
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld mynte
½ dl tahin
1 tsk. honning
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
½-1 dl vand
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TIL SERVERING
1 avocado
½ granatæble
1 håndfuld bredbladet persille 
 
PRØV OGSÅ: Pandekager med stuvede rødbeder og spinatblade
 

Opskrift - sådan laver du kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing 

 
1. BAGT AUBERGINE: Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginen, og skær den i skiver. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne.
 
2. MYNTEDRESSING: Pil og pres hvidløg. Kør alle ingredienserne i en blender eller minihakker. Tilsæt vand, lidt ad gangen, til du opnår den rette konsistens. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.
 
3. Skyl kikærterne. Pil og hak løg og hvidløg fint. Blend alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en blender eller minihakker. Steg pandekagerne i olie på en pande. Lad dem blive godt sprøde på den ene side, før du vender dem. Servér kikærtepandekagerne med bagte aubergineskiver, skiver af avocado, granatæblekerner, persille og myntedressing.
 
Tip: Pandekagerne smager næsten som falafel, men der bruges knap så meget olie til stegningen.