kylling
Hovedretter

Kikærte-kylling med squash og spinat

Krydret indisk inspiration på en helt almindelig torsdag. Her får du opskriften på kikærte-kylling med squash og spinat

Kikærte-kylling med squash og spinat 

Tid: 30 minutter. Marinering, kød: Mindst 1 time, gerne op til 12 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g kyllingeinderfilet
kokosolie eller smagsneutral olie til stegning
1 rød peberfrugt
1 squash
1 dåse kikærter
75 g frisk spinat
 
 
MARINADE
2 fed hvidløg
3-4 cm frisk ingefær
1 dåse kikærter
1 dåse hakkede tomater
2 dl cremefraiche
140 g koncentreret tomatpuré
saft af ½ citron
1 spsk. garam masala (indisk krydderblanding, f.eks. fra Santa Maria)
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. paprika, gerne røget
1 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt 
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
TILBEHØR
4 dl fuldkornsris (eller hvide basmatiris)
frisk koriander
 
PRØV OGSÅ: Thai-kylling med cashewnødder
Opskrift - sådan laver du kikærte-kylling med squash og spinat 
 
1. MARINADE: Riv hvidløg og ingefær fint, og kom det i en blender eller foodprocessor. Dræn kikærterne, og tilsæt dem sammen med marinadens øvrige ingredienser. Kør, indtil marinaden får en cremet, ensartet konsistens. Skær kyllingekødet i mindre stykker, og bland dem i marinaden. Marinér på køl i mindst 1 time og gerne op til 12 timer.
 
2. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken.
 
3. Opvarm en tykbundet gryde eller wok, og smelt olien. Fisk kyllingestrimlerne op af marinaden, og steg dem i gryden, indtil alle sider af kødet har fået farve. Skær peberfrugt og squash i tern, og tilsæt dem. Steg i et par minutter. Hæld resten af marinaden i gryden, og læg låg på. Lad retten simre i 10 minutter, indtil kyllingekødet er mørt og gennemstegt. Tilsæt drænede kikærter og skyllet spinat, og lad det koge et par minutter. Smag saucen til, pynt med frisk koriander, og servér med ris.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Squash-røsti med feta og grøn perlebygsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Lammekødboller og æg i tomatsauce – Få opskriften her

Onsdag: Stegt laks og kartoffelsalat med linser – Få opskriften her

Fredag: Bøffer med lagbagte kartofler og svampesauce – Få opskriften her