Kartoffel-porre-suppe
Hovedretter

Kartoffel-porre-suppe med baconknas

Top en portion suppe med sprødt knas af bacon og rugbrød og få både varme og mæthed. Rugbrødets lidt syrlige smag passer perfekt til den cremede suppe. Her får du opskriften på kartoffel-porre-suppe med baconknas

Kartoffel-porre-suppe med baconknas 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 10 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
½ kg kartofler
3-4 porrer 
50 g smør
1 l hønsebouillon
1 løg
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
1 bundt purløg
 
 
BACONKNAS
75 g bacon
4 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TIL SERVERING
evt. ristet rugbrød eller groft brød
 
PRØV OGSÅ: Kartoffel-porre-suppe og sprøde ostebrød med æble
 

Opskrift - sådan laver du kartoffel-porre-suppe med baconknas 

 
1. BACONKNAS: Tænd ovnen på 175°. Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en pande. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Smuldr rugbrødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend brødkrummerne i olie, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Bland med bacon.
 
2. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens porrerne, og snit dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og porrer, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, og bring i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til alt er mørt. Blend suppen cremet i en blender, og hæld den tilbage i gryden (eller blend den med en stavblender direkte i gryden). Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt og peber. Servér suppen toppet med finthakket purløg og baconknas og evt. ristet brød ved siden af.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost – Få opskriften her

Tirsdag: Souvlaki-wraps – Få opskriften her

Torsdag: Risottofad med kylling og fennikel – Få opskriften her

Fredag: Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa – Få opskriften her

 
Læs mere om: