Kalveculotte opskrift
Mad

Kalveculotte med bønnesalat, timiankartofler og estragondressing

14. april 2021
Camilla Zarah Lawes
Denne opskrift har fokus på hverdagsmad med c-vitamin. Her får du opskriften på kalveculotte med bønnesalat, timiankartofler og estragondressing.
25 min4 personer
Tid i alt 45 min

Kalveculotte

  • 1 kalveculotte
  • ca. 1 kg salt
  • friskkværnet peber

TIMIAN-KARTOFLER

  • 900 g små kartofler
  • salt
  • 4 stilke timian
  • 2 spsk. olivenolie

BØNNESALAT

  • 400 g fine grønne bønner
  • 1 rødløg
  • salt og friskkværnet peber

ESTRAGON DRESSING

  • 200 ml fromage frais
  • 2 spsk. estragoneddike
  • 3 spsk. sød fransk sennep
  • 1 bundt estragon
  • salt og friskkværnet peber

Kalveculotte med bønnesalat, timiankartofler og estragondressing

  1. Timiankartofler: Skrub kartoflerne, og læg dem i et smurt ovnfad. Vend dem med salt, timian og olivenolie. Bag dem i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter, til de er helt møre.
  2. Fjern sener fra culotten, og rids den tykke fedtkant med en skarp kniv uden at skære ned i selve kødet. Rist culotten af på en tør pande med fedtsiden nedad. Krydr med salt og peber, og steg culotten i ovnen ved 175° i ca. 25 minutter. Lad culotten hvile i 15 minutter.
  3. Bønnesalat: Nip enderne af bønnerne, og blanchér dem i en gryde med spilkogende, letsaltet vand i 1-2 minutter. Pil og hak rødløget fint, og vend det sammen med bønnerne. Krydr med salt og peber.
  4. Estragondressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
  5. Skær culotten i skiver, og servér med timiankartofler, bønnesalat og estragondressing.

TIP: Spis 100 g bønner og få dækket 20 % af dit dagsbehov for C-vitamin.

Her får du andre opskrifter med høj indhold af c-vitamin:

Læs også