Juleskinke med rødkål og stuvet grønkål
Hovedretter

Juleskinke med rødkål og stuvet grønkål

Inviter gæster til en god glaseret juleskinke med hjemmelavet rødkål og stuvet grønkål

Juleskinke med rødkål og stuvet grønkål

INGREDIENSER
1 god røget skinke med skind, ca. 1 kg
6 nelliker
 
GLASERING
4 spsk. dijonsennep
1 spsk. honning
2 æggeblommer
1-2 dl rasp
 
RØDKÅL MED KANEL
1 lille rødkål
2 æbler
2 løg
1 spsk. smør
2 kanelstænger
6 nelliker
1 dl eddike
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
 
STUVET GRØNKÅL
800 g frisk grønkål
4 dl kogevand fra skinken
25 g smør
2 dl piskefløde
1 spsk. sukker
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
1,2 kg kogte kartofler
 
Prøv også: Ovnstegte andelår med sauteret rødkål
 

Opskrift - sådan laver du juleskinke med rødkål og stuvet grønkål

 
1. Læg skinke og nelliker i en stor gryde. Hæld koldt vand i gryden, så det netop dækker skinken. Bring i kog, og lad skinken simre i 45 minutter. Træk gryden væk fra koge-pladen, men lad skinken ligge i gryden i yderligere 45 minutter.
 
2. Dup skinken tør (gem kogevandet i gryden!), og rids overfladen/skindet med en skarp kniv. Læg skinken på en bageplade med bagepapir.
 
3. Glasering: Rør sennep, honning og æggeblommer sammen. Smør det på skinken, og drys med rasp. Bag skinken i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter, til raspen er gylden.
 
4. Rødkål med kanel: Snit rødkål groft. Skær æbler i grove tern. Snit løgene fint, og steg dem let i smør i en stor gryde sammen med kanel og nelliker, uden at de tager farve. Tilsæt rødkål, æbler, eddike, sukker og salt. Kog op, og lad det simre i 45 minutter ved svag varme. Smag til med salt og sukker.
 
5. Stuvet grønkål: Skyl og hak grønkålen, og kog den mør i kogevand fra skinken i ca. 5 minutter. Afdryp i en sigte. Smelt smør i en gryde, og vend grønkålen i. Tilsæt fløde og sukker, og lad det koge ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
 
6. Servering: Skær skinken i skiver, og servér med rødkål, grønkål og kogte kartofler.

PRØV OGSÅ: Flæskesteg med citronskal og rosmarin