Juleskinke med rødkål og stuvet grønkål
Mad

Juleskinke med rødkål og stuvet grønkål

16. december 2014
af Carsten Kyster og Christine Bille Nielsen
Foto: Columbus Leth og Henrik Freek
Inviter gæster til en god glaseret juleskinke med hjemmelavet rødkål og stuvet grønkål

Juleskinke med rødkål og stuvet grønkål

INGREDIENSER 1 god røget skinke med skind, ca. 1 kg 6 nelliker GLASERING 4 spsk. dijonsennep 1 spsk. honning 2 æggeblommer 1-2 dl rasp RØDKÅL MED KANEL 1 lille rødkål 2 æbler 2 løg 1 spsk. smør 2 kanelstænger 6 nelliker 1 dl eddike 2 tsk. salt 2 spsk. sukker STUVET GRØNKÅL 800 g frisk grønkål 4 dl kogevand fra skinken 25 g smør 2 dl piskefløde 1 spsk. sukker salt og friskkværnet peber TILBEHØR 1,2 kg kogte kartofler Prøv også: Ovnstegte andelår med sauteret rødkål

Opskrift - sådan laver du juleskinke med rødkål og stuvet grønkål

1. Læg skinke og nelliker i en stor gryde. Hæld koldt vand i gryden, så det netop dækker skinken. Bring i kog, og lad skinken simre i 45 minutter. Træk gryden væk fra koge-pladen, men lad skinken ligge i gryden i yderligere 45 minutter. 2. Dup skinken tør (gem kogevandet i gryden!), og rids overfladen/skindet med en skarp kniv. Læg skinken på en bageplade med bagepapir. 3. Glasering: Rør sennep, honning og æggeblommer sammen. Smør det på skinken, og drys med rasp. Bag skinken i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter, til raspen er gylden. 4. Rødkål med kanel: Snit rødkål groft. Skær æbler i grove tern. Snit løgene fint, og steg dem let i smør i en stor gryde sammen med kanel og nelliker, uden at de tager farve. Tilsæt rødkål, æbler, eddike, sukker og salt. Kog op, og lad det simre i 45 minutter ved svag varme. Smag til med salt og sukker. 5. Stuvet grønkål: Skyl og hak grønkålen, og kog den mør i kogevand fra skinken i ca. 5 minutter. Afdryp i en sigte. Smelt smør i en gryde, og vend grønkålen i. Tilsæt fløde og sukker, og lad det koge ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. 6. Servering: Skær skinken i skiver, og servér med rødkål, grønkål og kogte kartofler.

PRØV OGSÅ: Flæskesteg med citronskal og rosmarin

Læs også