Hovedretter

Jordskokkesuppe med kammuslinger

Ugens tirsdagsopskrift er jordskokkesuppe med kammuslinger. Få opskriften her

Prøv lidt frisk æble - eller super-luksusudgaven med østers i stedet for kammuslinger i din jordskokkesuppe.

Jordskokkesuppe med kammuslinger

(Opskrift til 2 personer)
500 g jordskokker
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
1 dl hvidvin
8 dl sødmælk
1 lille bundt timian
lidt kødsnor
salt

ENDVIDERE til jordskokkesuppe:
6 kammuslinger
lidt olie til stegning
salt
1 jordskok i miniterninger
lidt æbleeddike
timian

TILBEHØR til jordskokkesuppe:
groft brød

Sådan laver du jordskokkesuppe:

Skræl jordskokkerne, og læg dem i vand, så de ikke bliver mørke. Skær dem i grove terninger. Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olivenolie. Hæld vinen på, og lad den reducere næsten væk. Hæld mælken på. Bind snor om timianen, og kom den i din jordskokkesuppe. Lad din jordskokkesuppe simre under låg i 30 minutter, eller til jordskokkerne er helt møre. Fisk timianen op, og kassér den. Blend din jordskokkesuppe med en stavblender, og smag til med salt. Bring suppen i kog.
Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne, og rist muslingerne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. Vend lidt rå jordskok i æbleeddike, og anret suppen med kammuslinger, jordskokker og timian. Servér straks din jordskokkesuppe med groft brød til.

NB: HUSK AT SÆTTE KIKÆRTER I BLØD TIL ONSDAG!

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag Onsdag Torsdag Fredag