oksekødssuppe
Hovedretter

Italiensk oksekødssuppe

Denne suppe er dejligt lunende og perfekt på en blæsende efterårsdag. Top den med ricotta rørt med friskrevet parmesan. Her får du opskriften på italiensk oksekødssuppe

Italiensk oksekødssuppe 

Tid: 35 minutter.Simretid: Mindst 30 minutter 
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket oksekød 
2 store løg
3 fed hvidløg
olivenolie til stegning
4 stængler bladselleri
1 squash
4 gulerødder
1 spsk. tørret oregano 
1 spsk. tørret basilikum
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
½ l oksebouillon
140 g tomatpuré
2 spsk. rødvinseddike
150 g suppehorn
(små makaronier)
 
 
RØRT RICOTTA
250 g ricotta
50 g friskrevet parmesan
½-1 dl mælk
friskkværnet peber 
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
TIL SERVERING
godt brød
evt. frisk basilikum
 
PRØV OGSÅ: Skift oksekødssuppe ud med en skøn suppe med kylling og perlespelt
 

Opskrift - sådan laver du italiensk oksekødssuppe 

 
1. Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, indtil løgene er klare. Rens og snit bladselleri i skiver. Skyl squash, skræl gulerødder, og riv begge dele groft. Tilsæt grøntsagerne, og steg, til de falder lidt sammen. Tilsæt oksekød sammen med oregano, basilikum, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater, bouillon og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad retten simre i mindst 30 minutter, gerne et par timer, inden du smager suppen til med rødvinseddike, salt og peber. Tilsæt suppehorn, og lad dem koge med i et par minutter inden servering.
 
2. RØRT RICOTTA: Rør ricotta sammen med fintrevet parmesan. Tilsæt gradvist mælk, så du opnår en konsistens, der minder om fed cremefraiche. Smag til med peber.
 
3. Servér suppen dampende varm med rørt ricotta, lunt brød og evt. frisk basilikum.
 

Få indkøbsliste til hele ugen her

 

UNGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kartoffelpizza med pesto og mascarpone – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med laks, squash og spinat – Få opskriften her

Torsdag: Tacoskaller med blomkål, cheddar-kikærter og pesto – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing – Få opskriften her