https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/hovedretter/2013/03/1311-italiensk-bondesuppe-med-bacon-og-boenner/1311-italiensk-bondesuppe-copy-2.jpg
Mad

Italiensk bondesuppe med bacon og bønner

15. marts 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Bønnerne mætter godt i den fyldige grøntsagssuppe. Kog bare rigeligt med bønner, og lav en bønnecreme med hvidløg og olivenolie af resten. Det smager godt på ristet brød og i en sandwich

Italiensk bondesuppe med bacon og bønner til 4 personer

1½ dl tørrede hvide bønner

SUPPE:
4 tykke skiver bacon i terninger
2 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 gulerødder i terninger
2 stængler bladselleri, snittede
2 kartofler, skrællede og i terninger
3 tomater, flåede (friske eller fra dåse)
et par kviste rosmarin og timian
½ savojkål i strimler
1-1½ l hønsekødsbouillon
salt og kværnet peber
4 skiver landbrød, gerne fra dagen før
lidt olivenolie
evt. persilledrys

Udblød og kog bønnerne som til lun bønnesalat, dog i 45-60 minutter.
Gør bacon og grøntsager klar. Svits baconen godt i olien i en stor gryde. Kom løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og kartofler i, og svits i nogle minutter. Kom tomater og krydderurter i, og hæld 1 l bouillon over (spæd op, hvis suppen bliver for tyk).

Lad suppen småkoge i ca. 50 minutter under låg. Kom kål og kogte bønner i, og lad det koge videre i ca. 15 minutter. Smag suppen godt til. Pensl brødet med olie, og rist det på begge sider. Læg skiverne i skåle eller dybe tallerkener, og hæld suppen over. Servér straks, evt. med grønt drys

Prøv også: Asiatisk suppe med fiskeboller >>

Læs også