pandekager
Hovedretter

Indiske pandekager med kartoffelfyld

Masser af smag og fylde helt uden kød. Rismelet gør pandekagerne lette, og gurkemejen farver dem smukt gule. Her får du en lækker opskrift på indiske pandekager med kartoffelfyld

Indiske pandekager med kartoffelfyld

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
125 g hvedemel
100 g rismel
1 tsk. salt
1 tsk. stødt gurkemeje
1 dl kærnemælk
1 dl vand
olie til stegning
 
 
FYLD
600 g kartofler
2 løg
3 fed hvidløg
1 frisk grøn chili
olie til stegning
1½ spsk. garam masala-pasta
300 g ærter
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
2 dl yoghurt naturel
salt og friskkværnet peber
blandede friske krydderurter, f.eks. dild og mynte
 
PRØV OGSÅ: Pandekager med stuvede rødbeder og spinatblade
 

Opskrift - sådan laver du indiske pandekager med kartoffelfyld

 
1. Bland mel, rismel, salt og gurkemeje i en skål. Rør kærnemælk og vand i, og pisk dejen, til den er ensartet. Steg 4 store pandekager af dejen i godt med olie på en mellemvarm pande.
 
2. FYLD: Skræl kartoflerne; skær dem i tern, og kog dem næsten møre i letsaltet vand. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens og hak chilien fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande, til løgene bliver klare. Tilsæt garam masala-pasta, og steg videre i et par minutter. Vend kartoffelternene i, og steg dem, til de er møre. Vend ærterne i. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra garam masala-pasta.
 
3. SERVERING: Smag yoghurten til med salt og peber. Anret fyldet oven på pandekagerne, og top med yoghurt og krydderurter.
 
PRØV OGSÅ: Mexicanske pandekager med oksekød og frisk salat
 
Læs mere om: