dhal
Hovedretter

Indisk dhal med tomat og naanbrød

Udskift røde linser med belugalinser og få en smuk, mørk dhal med lidt mere bid og en dejlig pebret smag. Her får du opskriften på indisk dhal med tomat og naanbrød

Indisk dhal med tomat og naanbrød 

Tid: 30 minutter 
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
3 fed hvidløg
3-4 cm frisk ingefær
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. hel koriander
1 spsk. hel spidskommen
1 spsk. stødt gurkemeje
4 dl belugalinser
1 dåse hakkede tomater
1 l grøntsags- eller hønsebouillon
1 spsk. garam masala (krydderblanding, f.eks. fra Santa Maria)
salt og friskkværnet peber
 
 
TIL SERVERING
cremefraiche
½ bundt frisk koriander
naanbrød
 
PRØV OGSÅ:Kokos-dhal med frisk grånkål og fuldkornsris

 

Opskrift - sådan laver du dhal med tomat og naanbrød 

 
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde. Knus koriander- og spidskommenfrøene i en morter, og tilsæt dem. Lad det stege, til krydderierne begynder at dufte, og tilsæt så gurkemeje, belugalinser, hakkede tomater og bouillon. Lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre. Smag til med garam masala, salt og peber. Servér din dhal med cremefraiche, koriander og lunt naanbrød. 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med kødboller i tomatsauce – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip – Få opskriften her

Torsdag: Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat – Få opskriften her

Fredag: Fyldte auberginer med lam og pinjekerner – Få opskriften her