torsk
Hovedretter

Hvidvinsdampet torsk og kartoffelsalat med rabarber

Prøv en anderledes kartoffelsalat med feta og bagte rabarberskiver, der giver både sødme og syrlighed til retten. Her får du opskriften på hvidvinsdampet torsk og kartoffelsalat med rabarber

Hvidvinsdampet torsk og kartoffelsalat med rabarber 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
1 spsk. smør til stegning
800 g torskefileter
1 citron
1 håndfuld dild
salt og friskkværnet peber
ca. 4 dl hvidvin
 
 
KARTOFFELSALAT
750 g nye kartofler
4-5 stængler rabarber (ca. 150 g renset vægt)
2 spsk. honning
1 bundt asparges
50 g mandler
skal og saft af ½ usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
1 bakke blandet salat
150 g feta
 
PRØV OGSÅ: Mandelpaneret torsk med lun kålsalat
 

Opskrift - sådan laver du hvidvinsdampet torsk og kartoffelsalat med rabarber 

 
1. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af.
 
2. Tænd ovnen på 175°. Skær løget i skiver, og svits det hurtigt i smør i en tykbundet gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Tag gryden af varmen, og læg torsken i gryden oven på løgene. Skær citronen i skiver, og læg dem ovenpå. Læg dild ved, og krydr med salt og peber. Hæld hvidvin i gryden, så det akkurat dækker torsken. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 25 minutter, til kødet falder fra fisken, når du stikker til den med en gaffel.
 
3. KARTOFFELSALAT, FORTSAT: Rens og snit rabarberne. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend med honning. Bag rabarberne i 10 minutter ved 175°, til de er møre, og lad dem herefter køle af. Skyl asparges, knæk den træagtige bund af, og skær asparges i skrå skiver. Læg dem i en sigte, og hæld kogende vand over. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 5 minutter. Hak dem groft. Halvér de kogte kartofler, og læg dem i en skål. Rør en dressing sammen af citronsaft, citronskal, olie, honning, sennep, salt og peber, og vend dressingen med kartoflerne. Skyl salaten, og vend i skålen sammen med rabarber, asparges, mandler og smuldret feta. Servér salaten med hvidvinsdampet torsk.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Linse-kebabspyd med perlespeltsalat – få opskriften her

Tirsdag: Bagt pasta bolognese – få opskriften her

Onsdag: Mandelpaneret kylling og ærtesalat med melon – få opskriften her

Fredag: Fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke – få opskriften her