Anders Schønnemann
Hovedretter

Hvidkålsgratin med bacon og sprød salat

Ugens torsdagsopskrift er hvidkålsgratin med bacon og sprød salat. Få opskriften her

Hvidkålsgratin med bacon og sprød salat til 2 personer (slowfood)

Det er så old-school, som det kan blive at spise gratin. Men hold nu op, hvor smager det godt!
 
INGREDIENSER
150 g bacon
½ hvidkål
30 g smør
40 g hvedemel
3 dl mælk
2 æg delt i blommer og hvider
revet muskatnød
salt
peber
smør
rasp
 
TILBEHØR
en stor salat
rugbrød
 
Opskrift - sådan laver du hvidkålsgratin med bacon og sprød salat
 
1. Skær baconen i terninger, og rist dem på en tør pande.
2. Snit kålen fint, og damp den i 2-3 minutter i saltet vand.
3. Smelt smørret i en lille kasserolle. Pisk melet i og derefter mælken, lidt ad gangen. Lad jævningen småkoge i 5 minutter under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør fortsat, til blandingen er kølet en smule af. Pisk æggeblomme i, og krydr med revet muskatnød, salt og peber. Pisk æggehviden stiv, og vend den med jævning, bacon og dampet kål.
4. Smør et mellemstort ildfast fad grundigt med smør, og drys det med rasp. Fyld kålblandingen i fadet, drys med en smule rasp, og bag gratinen ved 180° i 45-55 minutter, eller til æggemassen er gennemtilberedt. Tjek ved at stikke en strikkepind eller skarp kniv i – er der ingenting, som hænger på, er den færdig.
5. Servér gratin med salat og rugbrød.
 
TIP: Du kan sagtens udelade bacon eller bruge en god røget skinke eller hamburgerryg i stedet.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Squash-pasta med ragout af svinekød - Få opskriften her

TIRSDAG: Ristet kulmule med grillet rosenkål - Få opskriften her

ONSDAG: Burger med spinat, slaw og gedeost - Få opskriften her

FREDAG: Lammeskank med blød polenta - Få opskriften her