I Mexico spiser man denne krydrede tomat-bønne-pande med pocherede æg til morgenmad. Hjemme hos os er den også et hit som nem aftensmad, da jeg altid har bønner, hakkede tomater og æg på lager. Her får du opskriften på huevos rancheros
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
3 fed hvidløg
olie til stegning
1 rød peberfrugt
1 spsk. tørret oregano
½ spsk. stødt spidskommen
½ spsk. røget paprika
½ spsk. stødt koriander
salt og friskkværnet peber
2 dåser sorte bønner eller kidneybønner
2 dåser hakkede tomater
8 æg
1 dl friskrevet cheddar
TIL SERVERING
2 modne avocadoer
1-2 limefrugter
nachos-chips
½ bundt frisk koriander
Opskrift - Sådan laver du hevos rancheros
Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie på en stor pande.
Rens peberfrugten; skær den i små tern, og kom dem på panden. Tilsæt også krydderier, og lad dem stege med, indtil både peberfrugt og løg er bløde.
Hæld vandet fra dåsebønnerne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater. Lad det simre i 10 minutter, så lidt af væden damper væk (brug evt. en grydeske til at mose nogle af de sorte bønner, så saucen bliver tykkere).
Lav små lommer i saucen, slå 1 æg ud i hver, og skru ned for blusset. Drys osten over, og lad retten simre, indtil æggehviderne er faste og blommerne stadig flydende.
Servér straks med skiver af avocado, limefrugt skåret i både, nachos og plukket koriander.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.