Huevos rancheros
Hovedretter

Huevos rancheros

I Mexico spiser man denne krydrede tomat-bønne-pande med pocherede æg til morgenmad. Hjemme hos os er den også et hit som nem aftensmad, da jeg altid har bønner, hakkede tomater og æg på lager. Her får du opskriften på huevos rancheros

Huevos rancheros 

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
3 fed hvidløg
olie til stegning
1 rød peberfrugt
1 spsk. tørret oregano
½ spsk. stødt spidskommen
½ spsk. røget paprika
½ spsk. stødt koriander
salt og friskkværnet peber
2 dåser sorte bønner eller kidneybønner
2 dåser hakkede tomater
8 æg
1 dl friskrevet cheddar
 
 
TIL SERVERING
2 modne avocadoer
1-2 limefrugter
nachos-chips
½ bundt frisk koriander
 

Opskrift - sådan laver du huevos rancheros 

 
Pil løget, og hak det fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie på en stor pande. Rens peberfrugten; skær den i små tern, og kom dem på panden. Tilsæt også krydderier, og lad dem stege med, indtil både peberfrugt og løg er bløde. Hæld vandet fra dåsebønnerne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater. Lad det simre i 10 minutter, så lidt af væden damper væk (brug evt. en grydeske til at mose nogle af de sorte bønner, så saucen bliver tykkere). Lav små lommer i saucen, slå 1 æg ud i hver, og skru ned for blusset. Drys osten over, og lad retten simre, indtil æggehviderne er faste og blommerne stadig flydende. Servér straks med skiver af avocado, limefrugt skåret i både, nachos og plukket koriander.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris – få opskriften her

Tirsdag: Dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip – få opskriften her

Onsdag: Kebab-spyd med græskar og bagte auberginer med tahindressing – få opskriften her

Fredag: Citrus-kylling og lun salat med græskar og blomkål – få opskriften her

Læs mere om: