Honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler
Mad

Honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler

22. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Jeg har genopdaget hasselbackkartoflerne! Både på grund af deres ekstra sprøde overflade, og – som min gode ven ivrigt forklarede mig – fordi de kan suge ekstra sauce til sig. Her får du opskriften på honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • 800 g små kartofler
  • 1 dl dijonsennep
  • ½ dl honning
  • ½ dl olivenolie
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 2½ dl piskefløde

FRISK KÅLSALAT

  • ½ rød spidskål
  • ½ pose grønkål
  • 3 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 store gulerødder
  • 1 æble
  • 1 lille rødløg
  • 1 dl græskarkerner

PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter

Opskrift - sådan laver du honning-senneps-kylling med hasselback-kartofler

1. Tænd ovnen på 200°. Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfast fad. Skræl kartoflerne, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og placér dem rundt om kyllingen i fadet. Rør sennep, honning, olie, finthakket rosmarin, salt og peber sammen. Smør kyllingen ind i blandingen, og hæld resten over kartoflerne. Hæld hvidvin og vand i bunden af fadet, og sæt det i ovnen i 1 time. Hvis kyllingen når at blive gennemstegt før kartoflerne, kan du tage den ud, placere den under alufolie og give kartoflerne lidt ekstra tid (evt. med ovnens grillfunktion slået til).

2. FRISK KÅLSALAT: Snit spidskål i tynde bånd. Skyl grønkål, og hak den fint. Rør olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen, og hæld dressingen over de 2 slags kål. Massér dressingen ind i kålen med fingrene. Skræl gulerødderne. Skær gulerødder og æble i papirtynde skiver. Pil og hak rødløg fint. Bland det hele i en stor skål. Rist græskarkerner på en tør pande, og drys dem over kålsalaten.

3. Anret kyllingen med kartofler på et serveringsfad. Hæld saften fra ovnfadet gennem en sigte og ned i en kasserolle. Tilsæt fløde, og lad saucen koge op. Smag den til, og servér straks sammen med kylling, kartofler og salat.

Læs også