kylling
Hovedretter

Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing

Nogle gange er det enkle bare det bedste. Servér en sprød og saftig helstegt kylling med ovnbagte kartofler og en frisk salat med appelsiner.Her får du opskriften på helstegt kylling og grøn salat med mormordressing

Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing 

Tid: 35 minutter. Ovntid: Ca. 1 time
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 kylling
800 g kartofler
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
 
GRØN SALAT
2 hjertesalater
2-3 appelsiner
50 g hasselnødder
 
MORMORDRESSING
1 dl piskefløde
1 dl appelsinsaft 
2 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber 
 
PRØV OGSÅ: Risotto-fad med kylling og fennikel

Opskrift - sådan laver du helstegt kylling og grøn salat med mormordressing 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingen ud af køleskabet. Skrub kartoflerne, skær dem i kvarter, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande. Vend kartoflerne i olivenolie, og drys med salt og peber. Smør kyllingen ind i en smule olivenolie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre.
 
2. GRØN SALAT: Skyl og tør hjertesalaterne, og skær salatbladene i tykke bånd. Filetér appelsinerne ved at skære skrællen og den hvide hinde fra med en skarp køkkenkniv, og frigør dernæst frugtkødet i små fileter. Hak hasselnødderne groft, og rist dem på en varm, tør pande.
 
3. MORMORDRESSING: Pres 1 dl appelsinsaft. Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen. Vend salat og appelsinfileter i dressingen, og drys salaten med hasselnødder. Servér med kylling og kartofler.
 

Få indkøbsliste til hele ugen her

 

UNGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kartoffelpizza med pesto og mascarpone – Få opskriften her

Tirsdag: Italiensk oksekødssuppe – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med laks, squash og spinat – Få opskriften her

Torsdag: Tacoskaller med blomkål, cheddar-kikærter og pesto – Få opskriften her

Læs mere om: