https://imgix.femina.dk/media/article/1509-mad-5.png
Mad

Hakkebøffer med kartoffelmos og peberfrugtsalat

24. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
I denne uge får du fem opskrifter på skønne klassiske retter med et twist. Her får du opskriften på hakkebøffer med kartoffelmos og peberfrugtsalat
4 personer

INGREDIENSER

  • 600 g hakket oksekød
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

KARTOFFELMOS MED OLIVEN

  • 3-4 bagekartofler
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk, gerne sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 12 store sorte oliven

PEBERFRUGTSALAT

  • ½ spidskål
  • 2 røde peberfrugter

SESAMDRESSING

  • 3 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • 2 forårsløg

Hakkede sorte oliven og et drys snittet forårsløg giver kartoffelmosen lidt mere kant.

1. Form kødet til 4 bøffer. Steg bøfferne godt på begge sider i olie på en pande ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved lav varme. Tag dem af panden, og krydr med salt og peber.

2. Kartoffelmos med oliven: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Læg dem i en gryde, dæk med vand, og kog dem helt møre. Hæld vandet fra. Rør smør og mælk i, og mos kartoflerne godt. Krydr med salt og peber. Fjern eventuelle sten fra de sorte oliven, hak dem groft, og vend dem i mosen.

3. Peberfrugtsalat: Snit spidskålen fint. Rens peberfrugterne, og skær dem i tynde strimler.

4. Sesamdressing: Rør sesamolie sammen med æbleeddike, salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskål og peberfrugt, og lad det gerne trække lidt.

Læs også