hakkebøffer
Hovedretter

Hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner

Bønner og rugbrødscroutoner får salaten til at mætte godt og længe. Her får du opskriften på hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner

Hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket oksekød
1 spsk. rapsolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
RØDBEDE-BØNNE-SALAT
4 rødbeder
1 dåse hvide bønner
1 bundt frisk estragon
3 spsk. rapsolie
2 spsk. æbleeddike
salt og friskkværnet peber
 
RUGBRØDSCROUTONER
2 skiver groft rugbrød
1 spsk. rapsolie
salt
 
PRØV OGSÅ: Hakkebøffer med koriandersmør og maste kartofler
 

Opskrift - sådan laver du hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner 

 
1. RØDBEDE-BØNNE-SALAT: Skrub rødbederne, og kog dem med skræl på i letsaltet vand, til de er møre. Pil skrællen af, og skær rødbederne i grove stykker. Hæld væden fra bønnerne, og skyl dem. Pluk estragon, og bland bønner, estragon og rødbeder. Rør en dressing af olie, eddike, salt og peber. Vend dressingen i salaten.
 
2. RUGBRØDSCROUTONER: Smuldr rugbrød i mindre stykker. Steg dem sprøde i olie på en pande. Krydr med salt. Drys dem over salaten lige før servering.
 
3. Del kødet i 4 kugler, og form dem til bøffer. Steg dem i olie på en pande ved høj varme i 3 minutter på hver side, til de er lysebrune. Krydr med salt og peber, skru ned for varmen, og steg bøfferne i 6-10 minutter, til de er færdigstegte. Servér bøfferne med rødbede-bønne-salat.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Wraps med andebryst og sesammarineret grønt - Få opskriften her

Onsdag: Stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder - Få opskriften her

Torsdag: Stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød - Få opskriften her

Fredag: Lasagne med squash og kødsauce - Få opskriften her