https://imgix.femina.dk/media/article/1518-madplan-2.png
Mad

Grydestegt kylling med asparges

28. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 18: Ugens tirsdagsopskrift er grydestegt kylling med asparges. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 8 dl hønsebouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde 18 %
  • 1 bundt grønne asparges

TILBEHØR

  • 700 g små kogte kartofler
  • 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning
  • 500 g små daddeltomater
  • salt og friskkværnet peber

Bliver der lidt kylling tilovers, er kold kylling lækkert i madpakken næste dag.

1. Skær de yderste vingeben af kyllingen. Steg kyllingen godt på alle sider i en stor, varm gryde med olie, til den er lysebrun. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon over, læg låg på, og skru ned til middel varme. Lad kyllingen simre i 20 minutter på hver side. Hæld fløde ved, og lad det småkoge i 5 minutter. Tag kyllingen op, og del den i 8 stykker. Knæk de træede ender af aspargeserne, og skær dem i skrå, 3 cm store stykker. Kog dem i saucen i 3 minutter.

2. Tilbehør: Steg kartoflerne godt på alle sider i olie og smør på en varm pande; tilsæt tomater, og steg videre i 2 minutter. Krydr med salt og peber. Servér sammen med aspargessauce og den grydestegte kylling.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Frikadeller med couscous og myntecreme

Onsdag: Sandwich med bøf og salat

Torsdag: Mørbradgryde med nye grøntsager

Fredag: Fiskefilet med kaperscreme og nye grøntsager

Læs også