grøntsagslasagne
Hovedretter

Grøntsagslasagne med bolognese

En god lasagne er altid et hit på middagsborden. Og denne her er både sund og nærende. Her får du opskriften på en skøn og sund grøntsagslasagne med bolognese

Grøntsagslasagne med bolognese

(3 portioner)
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. kokosolie
400 g oksekød 3-6 % fedt
200 g champignoner (ca. 10 stk.)
1 chili
6 friske tomater
salt og friskkværnet peber
1 spsk. stødt paprika
4 spsk. oregano
1 ds. flåede, hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré
300 g revne gulerødder (ca. 15 små gulerødder/4 dl revne)
1 stor squash
1 stor aubergine
1½ dl cremefraiche 9 %
½ dl revet parmesanost
 
 
PRØV OGSÅ: Grøntsagslasagne med gedeost
 
1. Hak løg og hvidløg, og steg det i olien sammen med kødet. Lad det få farve. Hak champignoner og chili, og steg dem med i et par minutter. Skær fire af de friske tomater i tern, og tilsæt dem sammen med salt, peber, paprika, oregano, flåede tomater og tomatpuré. Kom de revne gulerødder i, og lad det koge i 30-60 minutter.
 
2. Tænd ovnen på 180°. Skær squash og aubergine i ca. ½ cm tykke skiver. Bland cremefraiche med ²/³ af parmesanosten, rør det godt sammen, og smag til med salt og peber. Kom et tyndt lag parmesansovs i bunden af et ildfast fad på ca. 25 x 30 cm. Læg et lag aubergineskiver oven på sovsen og derefter et lag kødsovs. Fortsæt skiftevis med squash og aubergine i ca. 3-4 lag, eller til der ikke er mere. Skær de sidste to tomater i skiver, og læg dem på toppen. Drys resten af parmesanosten over. Sæt lasagnen i ovnen på midterste rille i 30-40 minutter.
 
Energi pr. portion – 435 kcal
Protein – 42 g
Kulhydrat – 30 g
Fedt – 15 g
Kostfibre – 11 g