grønkålssalat
Hovedretter

Grønkålssalat med kylling og æbler

Der er masser af sprødhed i den fyldige salat med både æbler og grønkål. Her får du opskriften på grønkålssalat med kylling og æbler

Grønkålssalat med kylling og æbler 

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
300 g kyllingebrystfilet
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
200 g bøgehatte
500 g frisk grønkål
2 æbler
2 skalotteløg
evt. rød skovsyre
 
 
VINAIGRETTE
2 tsk. grov sennep
1 spsk. honning
1 spsk. balsamicoeddike
½ finthakket skalotteløg
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
groft brød
 
PRØV OGSÅ: Skift grønkålssalat ud med en lun grønkålssuppe med sprødt drys - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du grønkålssalat med kylling og æbler 

 
1. Flæk kyllingefileterne på langs, og krydr med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en pande i 4 minutter på hver side. Lad dem hvile i 5 minutter. Rens bøgehattene, og steg dem på samme pande i 5 minutter. Krydr svampene undervejs med salt og peber. Skyl og rib grønkålen; hak den groft, og læg den i en skål. Skær kyllingefileterne i ½ cm tynde skiver. Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver uden kernehus. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
 
2. VINAIGRETTE: Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend den med grønkålen. Lad det trække i 5 minutter.
 
3. SERVERING: Anret skiver af æble, kylling og løg oven på grønkålen, top med de stegte bøgehatte, og pynt evt. med rød skovsyre. Spis brød til.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie – Få opskriften her

Onsdag: Varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash – Få opskriften her

Torsdag: Jordskokkesuppe med ristede østershatte, purløg og groft brød – Få opskriften her

Fredag: Stegt lammefilet med perleotto og rodfrugter – Få opskriften her

 
Læs mere om: