cæsarsalat
Hovedretter

Grønkåls-cæsarsalat med kylling

Giv den klassiske cæsarsalat et efterårstvist og udskift hjertesalat med grønkål. Her får du opskriften på grønkåls-cæsarsalat med kylling

Grønkåls-cæsarsalat med kylling 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 10 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olivenolie til stegning
10 stilke frisk grønkål
 
 
CROUTONER
4 skiver brød
1 spsk. olivenolie
salt
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
CÆSARDRESSING
1 æggeblomme
1 spsk. vand
2 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
½ dl olivenolie
40 g friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips

Opskrift - sådan laver du grønkåls-cæsarsalat med kylling 

 
1. CÆSARDRESSING: Blend æggeblomme, vand, citronsaft og sennep sammen i en blender eller minihakker. Tilsæt olien, lidt efter lidt, indtil konsistensen minder om en tynd mayonnaise. Tilsæt parmesan, og blend igen. Tilsæt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.
 
2. Skyl og tør grønkålen. Riv bladene fra stilkene, og læg dem i en skål. Vend dressingen i, og massér den ind i kålen, indtil bladene bliver bløde. Stil skålen på køl.
 
3. CROUTONER: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, og drys med salt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er knasende sprøde
 
4. Dup kyllingefileterne tørre med køkkenrulle, og kværn salt og peber over. Steg dem på en (grill)pande i smør og/eller olie, og skær dem i skiver. Anret kylling og croutoner over grønkål, og servér.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lun quinoasalat med pitachips og yoghurtdip – Få opskriften her

Tirsdag: Frikadeller med råkost og sellerifritter – Få opskriften her

Onsdag: Mac’n’cheese med blomkål – Få opskriften her

Fredag: Fiskesuppe med kulmule og krebsehaler – Få opskriften her