Grøn speltsalat med krydret andebryst
Aftensmad

Grøn speltsalat med krydret andebryst

7. februar 2022Opdateret 3. april
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
En Grøn speltsalat med krydret andebryst er en rigtig luksus hverdagsret, det er både nem og har fokus på det grønne. Her får du opskriften på grøn speltsalat med krydret andebryst.
4 personer

And

  • 2 andebryster
  • salt og friskkværnet peber
  • kinesisk 5-spice-krydderi (f.eks. fra Mill & Mortar)
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Grøn speltsalat

  • 2½ dl perlespelt
  • 200 g salat, gerne frisé- og feldsalat
  • 1 moden mango
  • 150 g sukkerærter

Dressing til speltsalat

  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. limesaft
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. friskrevet ingefær

Pynt

  • 1 granatæble
  • frisk koriander

Opskrift - sådan laver du grøn speltsalat med krydret andebryst

  1. Rids skindet på andebrysterne let, og krydr med salt, peber og 5-spice-krydderi. Brun andebrysterne på begge sider i olie på en varm pande, og steg dem færdige i ovnen ved 180° i 8-10 minutter, til de er let rosa indeni. Tag andebrysterne ud af ovnen, og lad dem hvile i 5-10 minutter.
  2. Grøn speltsalat: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Skyl salaten. Skær skallen af mangoen, og skær frugtkødet i tynde strimler. Skyl sukkerærterne, og skær dem i tynde skiver. Bland perlespelt, salat, mango og sukkerærter.
  3. Dressing: Bland olie, limesaft, sojasauce, honning og ingefær til en dressing. Vend det i salaten.
  4. Anret salaten på et fad, og top med andebryst skåret i tynde skiver. Flæk granatæblet, og hold granatæblet over en skål med skærefladen nedad. Bank med en grydeske på ydersiden af æblet, så kernerne rasler ned i skålen. Drys salaten med granatæblekerner og plukket koriander og server speltsalat.

Få flere opskrifter med andebryst her

Læs også