karrygryde
Hovedretter

Grøn karrygryde med kylling og asparges

Denne suppe er en af min kærestes favoritter. Han laver den næsten altid, når jeg ikke er hjemme, og det vidner både om, at smagen er god og tilberedningen nem. Her får du opskriften på grøn karrygryde med kylling og asparges

Grøn karrygryde med kylling og asparges 

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
4 cm frisk ingefær
2 spsk. grøn karrypasta
2 tsk. olie til stegning, gerne kokosolie
500 g kyllingebryst eller -inderfilet 
1 dåse kokosmælk
½ l hønsebouillon 
1 bundt grønne asparges
200 g aspargesbroccoli (eller ½ almindelig broccoli)
1 dåse bambusskud
saft af 1 limefrugt
3 spsk. fiskesauce
3 forårsløg
½ bundt koriander
 
 
TILBEHØR
4 dl brune ris
TILBEHØR: Kog ris efter pakkens anvisning. 
 
PRØV OGSÅ: Skift den grønne karrygryde ud med en skøn omgang boller i karry. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du grøn karrygryde med kylling og asparges 

 
Pil og hak løg. Riv hvidløg og ingefær fint. Steg løg, hvidløg, ingefær og karrypasta i olie i en gryde i et par minutter. Skær kyllingekødet i mindre stykker, og lad det stege med, indtil kødet er lysebrunt. Tilsæt kokosmælk og bouillon. Knæk bunden af aspargesene, skyl asparges, og skær dem i mindre stykker. Rens broccoli, og tilsæt broccoli og asparges. Hæld vandet fra bambusskuddene, og tilsæt dem. Smag suppen til med limesaft og fiskesauce. Servér straks drysset med tynde skiver af forårsløg og frisk koriander og med ris som tilbehør. 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Middelhavssalat med butterbean-dip – Få opskriften her

Onsdag: Lammespyd med fetadip og bagt fennikel – Få opskriften her

Torsdag: Pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano – Få opskriften her

Fredag: Chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat – Få opskriften her