grillspyd
Mad

Grillspyd med kylling a la tandoori og rissalat

29. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Når du marinerer kyllingekødet i yoghurt, bliver det ekstra saftigt og mørt. Her får du opskriften på grillspyd med kylling a la tandoori og rissalat
20 min4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g kyllingefilet skåret i tern
  • 1 tsk. tørrede chiliflager til pynt
  • 8 små grillspyd

YOGHURTMARINADE

  • 2½ dl yoghurt naturel
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. karry
  • salt

INDISK RISSALAT

  • 4 dl jasminris
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 mango
  • 2 forårsløg
  • saft af 1 limefrugt
  • salt
  • evt. lidt frisk krydderurt

1. YOGHURTMARINADE: Rør yoghurt med spidskommen, paprika, karry og salt. Vend kødet i marinaden, og lad det trække i 15 minutter.

2. Tænd ovnen på 200°. Sæt kødet på spyd, og fordel spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med chili-flager, og steg spyddene gyldne og gennemstegte i ovnen i ca. 20 minutter.

3. INDISK RISSALAT: Kog ris efter anvisningen på pakken og med gurkemeje i kogevandet. Skræl mangoen, og skær den i tern. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Bland mango og forårsløg med de kogte gurkemeje-ris. Pres limesaft over, drys med salt og evt. frisk krydderurt, og servér med kyllingespyd til.

Prøv også: Rissalat med tun

Læs også