laks
Hovedretter

Grillet laks med polenta og jordbærsalsa

Når polentagrød afkøles, stivner den, så den kan skæres ud og ristes sprød. Kog gerne grøden om morgenen eller aftenen før, så maden kan komme hurtigt på bordet. Her får du opskriften på grillet laks med polenta og jordbærsalsa

Grillet laks med polenta og jordbærsalsa 

Tid: 40 minutter. Afkøling, polenta: Mindst 3 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 laksefileter
salt og friskkværnet peber
1 bundt grønne asparges
olivenolie 
½ bøtte ærteskud
 
 
GRILLET POLENTA
1¼ l vand
250 g polenta (majsgryn)
1 dl friskrevet parmesan 
salt og friskkværnet peber
 
JORDBÆRSALSA
200 g friske jordbær
1 lille rødløg
1 håndfuld basilikum 
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Dampet laks med pasta og persillesauce
 

Opskrift - sådan laver du grillet laks med polenta og jordbærsalsa 

 
1. GRILLET POLENTA: Bring vandet i kog, og hæld polentagryn i, mens du pisker. Lad det koge i ca. 15 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet. Tilsæt parmesan, og smag til med salt. Hæld polentaen i et fad, og stil den på køl i mindst 3 timer, så den stivner.
 
2. JORDBÆRSALSA: Skyl jordbærrene, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og hak det fint. Hak basilikum fint. Bland jordbær, rødløg og basilikum i en skål, og hæld balsamico, olie og honning over. Vend rundt, og smag til med salt og peber.
 
3. GRILLET POLENTA, FORTSAT: Skær polentaen ud i trekanter. Pensl stykkerne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 10 minutter på hver side.
 
4. Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side. Skyl asparges, og knæk den tørre ende af. Pensl aspargesene med olie, og steg dem i 2-3 minutter på en (grill)pande. Pynt laks og asparges med ærteskud, og servér med grillet polenta og jordbærsalsa.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Falaffelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip – Få opskriften her

Tirsdag: Linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller – Få opskriften her

Torsdag: Risotto med squash, asparges og citron – Få opskriften her

Fredag: Oksekødslasagne med polentaplader – Få opskriften her

 
Læs mere om: