pitabrød
Hovedretter

Græske pitabrød med krydret svinekød

Servér en saftig tzatziki til dine pitabrød, og vælg evt. de grove pitabrød, hvis du gerne vil spise mere fuldkorn. Her får du opskriften på græske pitabrød med krydret svinekød

Græske pitabrød med krydret svinekød til 4 personer

Tid: 30 minutter. Marinering, kød: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL GRÆSKE PITABRØD
600 g svinekød i tern
1 rødløg
200 g blommetomater
1 salathoved (eller 1 pose færdigblandet salat)
1 glas sorte oliven
4 pitabrød
 
KRYDDERMARINADE
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
4 spsk. olivenolie
skal af 1 citron
3 kviste frisk rosmarin
 
TZATZIKI
200 g græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
½ spsk. rødvinseddike
1 agurk
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Grillede pitabrød med makrelcreme

 

Opskrift - sådan laver du græske pitabrød med krydret svinekød 

 
1. KRYDDERMARINADE: Rør presset hvidløg sammen med salt, peber, olivenolie, fintrevet citronskal og hakket rosmarin. Hæld marinaden over kødet i en skål, og lad kødet marinere i mindst ½ time på køl, gerne længere.
 
2. TZATZIKI: Rør yoghurt med presset hvidløg, olie og eddike. Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Riv agurken groft på et rivejern, og pres overskydende væde fra. Bland revet agurk i yoghurten. Smag til med salt og peber.
 
3. Steg kødet på en pande ved høj varme i den marinade, der hænger ved, i 8-10 minutter. Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl og halvér cherrytomaterne. Skyl og tør salaten. Hæld oliven i en skål. Varm pitabrødene, og servér det hele hver for sig, så hver især selv kan fylde i pitabrød ved bordet.
 
Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
 
Alle varerne til madplanen kan købes i Fakta - få indkøbslisten her
 
UGENS OPSKRIFTER
madplan
 

Mandag: Fuldkornstærte med aubergine og hytteost - Få opskriften her

Onsdag: Fiskespyd med laks og rejer på sprød salat - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingeburger med sprød parmesan - Få opskriften her

Fredag: Salat med oksebøf og grillede ostebrød - Få opskriften her