pastasalat
Hovedretter

Græsk pastasalat

Pastasalaten er tilbage – i en saftig og farvestrålende version med lidt mindre pasta og lidt flere grøntsager. Nem mandagsmad, når det er bedst. Her får du opskriften på en skøn græsk pastasalat

Græsk pastasalat 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
 
DET SKAL DU BRUGE
300 gram tørret pasta, f.eks. konkylier eller penne
3 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
½ spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
200 g cherrytomater eller almindelige tomater
1 agurk
1 rød snackpeber
1 glas kalamata-oliven
1 glas artiskokhjerter i olie
1 dåse kikærter
150 græsk feta
1 håndfuld frisk basilikum
 
Køb abonnement på femina her >
 
PRØV OGSÅ: Pastasalat med artiskok og basilikum

Opskrift - sådan laver du græsk pastasalat

Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver eller halve. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver. Fjern kernerne fra snackpeberen; skyl den, og skær den i skiver. Dræn oliven og artiskokhjerter fra glassene. Skyl kikærterne i en sigte under rindende vand. Bland det hele i en stor skål. Smuldr feta over salaten, og pynt med finthakket basilikum.
 
Tip: Salaten smager også herligt som fyldigt tilbehør til grillet kød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kartoffeltærte med krydret kyllinge- og chorizofyld – Få opskriften her

Onsdag: Perlespeltsalat med krebsehaler og avocado – Få opskriften her

Torsdag: Gnocchi med svampesauce og citron – Få opskriften her

Fredag: Bánh mi-bowl – Få opskriften her