gnocchi
Hovedretter

Gnocchi med svampesauce og citron

Det er hurtigere og mere simpelt at lave hjemmelavet gnocchi, end du tror. Her får du en efterårslækker udgave lavet med søde kartofler og vendt i cremet sauce. Her får du opskriften på gnocchi med svampesauce og citron

Gnocchi med svampesauce og citron 

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g søde kartofler
4 dl hvedemel + lidt til udrulning
1 tsk. salt
 
 
SVAMPESAUCE
½ løg 
1 spsk. smør til stegning
250 g champignoner
el. blandede svampe
2 dl piskefløde
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
 
Køb abonnement på femina her >
 
TIL SERVERING
friskrevet parmesan
1 håndfuld frisk basilikum
 
PRØV OGSÅ: Gnocchi med chorizo, tomater og ricotta
 

Opskrift - sådan laver du gnocchi med svampesauce og citron 

 
1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i små tern. Kog ternene i vand i ca. 10 minutter, til de er helt møre. Kom de kogte søde kartoffeltern i en foodprocessor sammen med 4 dl mel og salt. Kør, indtil du får en blød og let klistret dej. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til lange pølser med en tykkelse på 1 cm. Skær pølsen ud i skiver på ca. 2 cm, og mas dem let med en gaffel. Kog dine gnocchi i letsaltet vand i en gryde i 5 minutter, eller til de flyder op til overfladen og føles faste som friskkogt pasta. Kom de færdigkogte gnocchi i et dørslag, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
 
2. SVAMPESAUCE: Hak løget helt fint. Steg det i smør i en stegepande med høje kanter. Rens svampene, skær dem i skiver, og tilsæt dem. Steg, indtil svampene bliver gyldne, og hæld fløde på panden. Lad fløden koge lidt ind, og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
 
3. SERVERING: Tilsæt de kogte, afdryppede gnocchi, og vend rundt, så de bliver varme igen. Servér straks, og drys med parmesanflager og basilikum.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græsk pastasalat – Få opskriften her

Tirsdag: Kartoffeltærte med krydret kyllinge- og chorizofyld – Få opskriften her

Onsdag: Perlespeltsalat med krebsehaler og avocado – Få opskriften her

Fredag: Bánh mi-bowl – Få opskriften her